امیکرون جهش جدید کرونا در کمین شماست


29
ژانویه
امیکرون چیست؟ آیا ویروس امیکرون کشنده است؟ روش های انتقال امیکرون چیست؟ چه عواملی در کنترل ویروس omicron تاثیرگذار هستند؟ ما امروز در مجله فاران شیمی در مورد جهش جدید ویروس کرونا صحبت خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
در 26 نوامبر 2021، WHO (سازمان بهداشت جهانی) بر اساس توصیه گروه مشاوره فنی (TAG-VE)، در مورد تکامل ویروس، نوع B.1.1.529، با نام امیکرون را به عنوان یکی از انواع نگران کننده، طبقه بندی کردند. این نگرانی به دلیل جهشهای متعدد امیکرون و تاثیر این جهشها، بر انتشار آسان یا شدت بیماری که ایجاد میکند، میباشد. در اینجا خلاصه ای از آنچه در حال حاضر شناخته شده است را باهم مرور میکنیم.
سویه امیکرون پخش راحت تری از ویروس اصلی که باعث COVID-19 و نوع دلتا میشود دارد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها بیان میکند؛ فرد مبتلا به عفونت امیکرون، میتواند ویروس را به دیگران منتقل کند، حتی اگر واکسینه شده باشد یا علائمی نداشته باشد.
شدت بیماری که با عفونت امیکرون ایجاد میشود کمتر از انواع سویههای قبلی ویروس میباشد. دادههای اولیه نشان میدهد که امیکرون ممکن است بیماری خفیف تری ایجاد کند، اگرچه برخی از افراد ممکن است به فرم شدید مبتلا شوند و نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند.
طبق یکی از مطالعات انجام شده در افراد مبتلا به دو سویه ی دلتا و امیکرون مشاهده شد که افراد مبتلا به سویه امیکرون، خطر بستری شدن در بیمارستان را تا 53 %، خطر بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه 74 % و خطر مرگ را تا 91 % نسبت به دلتا کمتر نشان دادند. این مطالعه همچنین نشان داد که هیچ یک از بیماران مبتلا به امیکرون به تهویه مکانیکی نیاز نداشتند.
بر اساس مطالعات، نشانه هایی مثل اختلال در حواس بویایی و چشایی و همچنین تب نسبت به واریانتهای قبلی کاهش پیدا کرده اما علائم مشابه با سرماخوردگی مثل گلودرد، عطسه، آبریزش بینی افزایش داشته است.
سازمان بهداشت جهانی برای درک بهتر اثرات امیکرون و اقدامات بهتر جهت تولید واکسن، سویه جدید را مورد مطالعه قرارداده است.
واکسنهای فعلی در برابر بیماریهای شدید و مرگ مؤثر هستند.
همانطور که درمورد سویه های قبلی دیدیم، آزمایشهای PCR که بهطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند، قادر به تشخیص گونههای قبلی و همچنین عفونت با امیکرون میباشند.
درحال حاضر، WHO با همکاری محققان در سراسر جهان در حال مطالعه برای درک بهتر امیکرون هستند. مطالعاتی که در حال حاضر یا به زودی در حال انجام است شامل ارزیابی قابلیت انتقال، شدت عفونت (شامل علائم)، عملکرد واکسنها و آزمایشهای تشخیصی و اثربخشی درمانها است.
WHO کشورها را تشویق میکند تا در جمع آوری و به اشتراک گذاری داده های بیماران بستری در بیمارستان از طریق داده های بالینی WHO covid-19، برای توصیف سریع ویژگی های بالینی و نتایج بیمار مشارکت کنند.
به دلیل تاثیر بسیار مهم واکسیناسیون، دولت ها باید نظارت کافی برای دسترسی همه افراد به واکسن و اطمینان از واکسیناسیون گروههای آسیبپذیر، کارکنان بهداشتی و افراد مسن، در کنار دسترسی عادلانه به درمان و تشخیص، انجام دهند.
موثرترین اقداماتی که افراد میتوانند برای کاهش انتشار ویروس COVID-19 انجام دهند:
امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شود و با رعایت نکات مربوط به این بیماری به حفظ سلامت خود و اطرافیانتان کمک کنید.
ایدز چیست؟ علائم بیماری ایدز چیست؟ از کجا بدانیم به ایدز مبتلا شده ایم؟ آیا بیماری ایدز درمان دارد؟ داروی های مناسب برای ایدز چه چیزهایی هستند؟
آیا ویروس HPV درمان دارد؟ از کجا باید متوجه شد که مبتلا به ویروس HPV هستیم یا خیر؟ آیا واکسن های اچ پی وی این بیماری ویروسی را به طورکلی از بین می برد؟