هر آنچه که در مورد سرطان پانکراس باید بدانید


20
نوامبر
سرطان پانکراس چیست؟ علت ابتلا به سرطان پانکراس یا لوزالمعده چه چیزی می باشد؟ آیا سرطان پانکراس درمان دارد؟ برای پیشگیری و درمان سرطان پانکراس چه باید کرد؟ علائم و نشانه های سرطان پانکراس چیست؟ طول عمر افراد مبتلا به سرطان پانکراس چقدر است؟ این سوالات مطرح شده جزء سوالات متداول و پرتکرار افراد جامعه می باشد. ما امروز در مجله فاران شیمی قصد داریم درمورد سرطان پانکراس و هرآنچه که درمورد آن باید بدانید صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
پانکراس یا لوزالمعده غده ای است که در حدود 15 سانتی متر طول دارد و در قسمت فوقانی شکم و پشت معده قرار دارد و به همراه کیسه صفرا کار هضم غذا و ساخت هورمون هایی نظیر انسولین را برعهده دارد.
پانکراس از دو بخش تشکیل شده است. بخش برونریز (اگزوکراین) که قسمت اعظم پانکراس را شامل میشود، مسئول تولید آنزیم های گوارشی است که پس از ورود به روده به هضم چربی، پروتئین و کربوهیدرات کمک میکند. بخش درونریز (اندوکراین) که با نام جزایر لانگرهانس نیز شناخته میشود، هورمونهای انسولین و گلوکاگون را به جریان خون آزاد میکند. این هورمونها سطح قند خون را کنترل میکنند. دیابت در نتیجهی اختلال در قسمت درونریز پانکراس ایجاد میشود.
مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد سرطان پانکراس می شوند. به طور کلی می توان گفت اگر در DNA سلول های پانکراس جهش ایجاد شود ، این جهش ها سلول ها را به رشد غیر قابل کنترل واداشته و بدون مرگ سلولی به زندگی طبیعی خود ادامه میدهند. تجمع این سلولها منجر به تشکیل تومور در پانکراس میشود.
سرطان بخش درون ریز پانکراس نادر است و با توجه به نوع و محل هورمونی که تولید میکند نامگذاری میشود:
اگر پزشک تشخیص دهد که بیمار به سرطان پانکراس مبتلا است، روش درمان به نوع و محل سرطان و میزان پیشروی آن بستگی دارد.به طورکلی می توان گفت سه روش اصلی برای درمان سرطان پانکراس وجود دارد. باتوجه به نوع سرطان روش های درمان متفاوت است برخی از تنها بایک روش درمان برخی دیگر با هر دو الی سه روش درمان مختلف نتیجه می دهند.
در صورتی که تومور محدود به پانکراس شود، جراحی توصیه میشود. محل دقیق سرطان انجام یا عدم انجام جراحی را مشخص میکنند.در بعضی موارد دیده شده در کنار جراحی از روش شیمی درمانی هم استفاده می کنند.
در بعضی از موارد، پزشک برای درمان از روش شیمی درمانی استفاده میکند. از شیمی درمانی برای کمک به جلوگیری از رشد بیشتر سلولهای سرطانی استفاده میشود.
با این حال، وقتی سرطان به خارج از پانکراس گسترش پیدا کرد، روشهای درمانی دیگری باید برای درمان مورد استفاده قرار گیرد. در روش پرتودرمانی با استفاده از پرتوهای اشعه ایکس و پرتوهای پرانرژی دیگر سلولهای سرطانی کشته میشوند.