مجله سلامت, ویروس‌ها

واکسن آنفولانزا و نکات ضروری مربوط به آن

واکسن آنفولانزا و شرایط زدن آن،

فواید واکسن آنفولانزا چیست؟ آیا واکسن آنفولانزا بر ویروس کرونا تاثیر می گذارد؟ واکسن آنفولانزا چه مدت موثر است؟ سوالات مطرح شده از رایج ترین سوالات در زمینه بیماری آنفولانزا می باشد. ما امروز در مجله فاران شیمی به بررسی نگات مربوط به واکسن آنفولانزا می پردازیم، پس با ما همراه باشید.

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یک بیماری ویروسی و معمول است که سرعت انتقال آن بسیار بالا می باشد و در اکثر مواقع با سرماخوردگی اشتباه گرفته می شود لازم به ذکر است بدانید شدت علائم آنفولانزا بسیار شدیدتر از سرماخوردگی می باشد از این رو به آنفولانزا سرماخوردگی شدید نیز گفته می شود.
این بیماری با سرفه، عطسه و حتی صحبت کردن فرد آلوده به ویروس آنفولانزا به سرعت منتقل می شود عدم مراقبت های به موقع و صحیح در طول مدت این بیماری منجر به مرگ و میر می شود. به همین منظور اکثر افراد ترجیح می دهند به جای مقابله کردن با این ویروس از روش واکسیناسیون خود را در برابر آن مقاوم نمایند.

تاثیر واکسن آنفولانزا در بدن

معمولا حدود دو هفته پس از زدن واکسن، بدن  شروع به تولید پادتن‌ یا آنتی بادی می کند که برای محافظت در برابر ویروس آنفلوآنزا مورد نیاز هستند. پادتن ممکن است در بعضی افراد خستگی و درد ماهیچه ای به همراه داشته باشد. می توان گفت دریافت واکسن حدود ۷۰تا ۹۰% در پیشگیری و ابتلا به  آنفولانزا جلوگیری می کند.

بهترین زمان برای دریافت واکسن آنفولانزا

هر ساله با شروع فصل سرما بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی افراد زیادی را درگیر می کنند. به همین دلیل توصیه می شود با شروع فصل پاییز اقدام به دریافت واکسن آنفولانزا بفرمایید.

چه کسانی باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند؟

زدن واکسن آنفولانزا برای همه امکان پذیر است و هیچ محدودیتی برای افراد وجود ندارد. اما بر اساس دستور سازمان بهداشت جهانی افراد دیالیزی و پیوند کلیه، بیماران تالاسمی ماژور، افراد دارای مشکلات کبدی ، بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند و پرسنل درمان، اولویت در دریافت واکسن آنفولانزا را دارند.

نکته

واکسن آنفولانزا در دوران باداری و شیردهی هم قابل دریافت می باشد و هیچ ضرری برای مادر و فرزند ندارد.

توجه

شیرخواران زیر ۶ ماه ، افرادی که به تخم مرغ، فرمالدهید، جنتامایسین آلرژی دارند و  کسانی که در زمان مراجعه برای تزریق واکسن تب یا عفونت حاد داشته باشند و همچنین کسانی که سابقه ابتلا به سندرم گیلن باره (یک بیماری فلج کنده قوی)را داشته باشند نباید واکسن را دریافت نمایند.

انواع واکسن آنفولانزا

  • واکسن استنشاقی (اسپری بینی):این نوع واکسن به صورت اسپری بینی از ویروس ضعیف ‌شده ساخته شده است و برای افراد بین ۲ تا ۴۹ سال مورد تایید قرار گرفته است.
  • واکسن تزریقی: این نوع واکسن حاوی ویروس کشته ‌شده است. استفاده از این واکسن پس از شش ماهگی مورد تایید قرار گرفته است.

عوارض واکسن آنفولانزا

عوارض واکسن معمولا بعد از یک الی دو روز ازبین می روند. از عوارض رایج این واکسن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  سردرد و درد عضلات
  •  تعریق
  •  درد مفاصل
  •  تب، ضعف
  •  خستگی
  •  سرخی و ورم محل تزریق
  • ابریزش بینی
  • استفراغ

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *