ام اس چیست؟
بیماری MS یک بیماری التهابی بافت سفید مغز است به بیان دیگر بافت سفید مغز بنا به دلایلی که هنوز مشخص نشده شروع به واکنش نشان دادن به برخی عوامل می کند و بدن نسبت به التهاباتی که در سیستم عصبی اتفاق افتاده است وارد واکنش می شود. در تهاجم بین بافت سفید مغز و سیستم ایمنی یک سری واکنش ها در بافت سفید اتفاق می افتد که منجر به آسیب رشته های میلین می شود.رشته های میلین درواقع یک نوع بافت چربی هستند که فیبرهای عصبی را احاطه می نمانید و وظیفه ی آن ها انتقال پیام های عصبی می باشد.
بنابراین در بیماری MS به علت آسیبی که این بافت سفید می بیند انتقال پیام های عصبی دچار اختلال می شود گاهی آسیبی که به بافت عصبی وارد می شود به گونه ای شدید است که انتقال پیام عصبی کاملا ازبین می رود ودر مواقع دیگر ممکن است تنها بخشی از انتقال پیام دچار اختلال شود این امر باعث بروز یکسری علائم در بیمار می شود که این علائم ناشی از اختلال و آسیب فیبرهای عصبی می باشد.
آیا بیماران MS می توانند ازدواج کنند؟
یکی از سوالاتی که همیشه مطرح است این است که آیا بیماران ام اس می توانند ازدواج بکنند؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت براساس مطالعات صورت گرفته بیماران ام اس می توانند ازدواج نمایند و هیچ گونه مشکلی آنها را تهدید نمی کند.
ایا فرزندی که پدر یا مادر وی مبتلا به MS است شانس بیشتری به ابتلا به MS را دارد؟
طبق مطالعات انجام شده می توان گفت اگر یکی از دو طرفین یعنی پدر یا مادر مبتلا به بیماری ام اس باشند تقریبا حدود ۵ الی ۱۰ برابر افراد عادی احتمال دارد که فرزند هم دچار ام اس شود. در صورتی که پدر و مادر هر دو دچار بیماری MS باشند شانس ابتلای فرزند به بیماری حدود ۳۰ درصد می باشد. به طور کلی می توان گفت فاکتورهای ژنتیکی در ابتلا به بیماری ام اس تاثیر زیادی ندارند آنچه تاثیر گذار می باشد فاکتورهای محیطی همچون (کمبود ویتامین دی،آب و هوا،ابتلا به برخی ویروس ها، چاقی و مصرف دخانیات و….) می باشند.
آیا خانم های مبتلا به ام اس می تواند باردار شود؟
آیا بارداری بیماری آن ها را تشدید نمی کند؟ در پاسخ به این سوال نیز باید گفت ام اس در بارداری تاثیر منفی در روند بیماری نخواهد گذاشت اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف برخی از داروهای ام اس همچون فمپیرون در زمان بارداری و قبل از اقدام به بارداری باید برای مدتی بنا بر تشخیص پزشک معالج و نوع دارو قطع گردد. آمارها نشان داده است که MS در زمان بارداری به میزان قابل توجهی فروکش می کند و همچنین می توان گفت دو الی سه ماه بعد از زایمان امکان عود بیماری ام اس وجود دارد اما با اقدامات به موقع می توان کنترل بیماری MS را بدست گرفت.
آیا شیردهی در MS امکان پذیر است؟
مطالعات نشان داده که شیردهی باعث کاهش عود بیماری MS می شود درواقع به بیان ساده تر می توان گفت شیردهی یک روش درمان برای جلوگیری از عود علائم ام اس می باشد. لازم به ذکر است که بیمار نمی تواند در زمان شیردهی از داروهای کنترل کننده ام اس استفاده کند زیرا در شیر مادر ترشح می شود و می تواند برای نوزاد مشکلاتی را به وجود آورد.