ام اس, مجله سلامت

کنترل بیماری ام اس و اهمیت تغذیه در آن

ام اس و تغذیه

تغذیه در بیماران MS از اهمیت زیادی برخوردار است و می‌توان گفت یکی از مهمترین و متداول ترین سوالاتی که برای افراد مبتلا به بیماری ام اس مطرح می شود این است که  مصرف چه غذاهایی در کنترل بیماری آن ها تاثیر دارد؟ آیا واقعا رژیم غذایی در کنترل بیماری ام اس نقش مهمی دارد؟ امروز در مجله فاران شیمی دکتر حسین ایمانی در مورد تغذیه در ام اس و نقش آن در بیماری ام اس و تغذیه درمانی صحبت می‌کنیم. 

رژیم غذایی صحیح برای هر شخصی مهم است، اما تغذیه در بیماران MS و استفاده از یک رژیم غذایی صحیح در این بیماران از اهمیت بیشتری برخوردار است. مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی مناسب به ویژه اگر در مراحل ابتدایی بیماری شروع شود باعث کند شدن سیر بیماری، کاهش علائم ام اس و میزان ناتوانی کلی در درازمدت می شود. از سوی دیگر با داشتن تغذیه صحیح می توان عوارض داروهای ام اس همچون فمپیرون که بیمار ناگزیر به مصرف آنهاست را به حداقل رساند.

نقش ویتامین دی در بیماری ام اس

یکی از فاکتورهایی در کنترل بیماری ام اس نقش دارد ویتامین دی می باشد. متاسفانه همانطور که می دانید منابع غذایی که حاوی ویتامین دی هستند بسیار محدود می باشد.از جمله منابع غذایی که حاوی ویتامین دی هستند جگر، غذاهای دریایی و تخم مرغ  و از منابع غیرغذایی ،نور خورشید می باشند.

از آن جایی که اکثریت مردم ایران زمین ارتباط کمی با نور خورشید دارند و در معرض تابش آن قرار نمی گیرند و از منابع غذایی مناسب استفاده نمی کنند سطح ویتامین D در بدن آنها بسیار پایین می باشد. آمارها و مقالات علمی ثابت کرده اند که افرادی که از سطح ویتامین D پایینی برخوردار هستند بیشتر به بیماری MS مبتلا می شوند.

به همین علت توصیه می شود افراد مبتلا به این بیماری و افرادی که کمبود ویتامین دی دارند حتما از منابع غذایی حاوی ویتامین دی استفاده کنند و اگر قادر به تهیه منابع غذایی نشدند حتما باید از مکمل های غذایی که حاوی این نوع ویتامین می باشند و در بازار موجود هستند استفاده کنند.

نقش تغذیه در بیماران MS

همانطور که گفته شد رژیم  غذایی نقش بسزایی در بهبود بیماری ام اس دارد. یکی از مشهورترین رژیم هایی که در به بیماران مبتلا به MS توصیه می شود رژیم غذایی مدیترانه ای می باشد. در رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف میوه و سبزیجات تازه  که سرشار از ویتامین ها، انتی اکسیدان ها و فیبرهای گیاهی هستند از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

 در رژیم غذایی مدیترانه ای سطح منابعی مثل امگا ۳ های گیاهی و امگا ۳ های موجود در غذاهای دریایی بسیار بالا می باشد و گوشت قرمز و چربی های اشباع که در دسته ی فاکتورهای مضر بیماری MS هستند را با حداقل رسانده است.

نکته بسیار مهم

افرادی که دچار بیماری ام اس هستند باید چربی های اشباع و چربی های ترانس را در رژیم غذایی خودشون کنترل کرده و به حداقل برسانند. اسید های چرب ترانس در محصولاتی مثل روغن های هیدروژن شده‌ی جامد و مواد شیرینی پزی وجود دارد و چربی های اشباع در محصولاتی مثل گوشت ها و لبنیات پرچرب موجود است.‌

نتیجه گیری

در اخر مطابق با مطالبی که در بخش های بالایی گفته شد افرادی که مبتلا به بیماری ام اس هستند باید مصرف ویتامین ها به خصوص ویتامین دی و امگا ۳ و املاح معدنی را در رژیم غذایی خودشان افزایش دهند. در زیر ویدیویی از صحبت های ارزشمند دکتر حسین ایمانی درمورد نقش ریز مغذی ها در کنترل بیماری ام اس  آورده ایم با هم آن را می بینیم.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *